Na detské audiocetrum sa podarilo vyzbierať 20 000 €

pred 8 rokmi

Od augusta minulého roka prebieha na portáli Dobrá Krajina zbierka OZ NepocujuceDieta.sk na podporu zriadenia prvého špecializovaného audiologického centra na Detskej ORL klinike v Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou v Bratislave.

 

Pre sluchovo postihnuté deti bude vznik tohto centra znamenať prístup k najmodernejším prístrojom, špecializovanému personálu a najnovším postupom, vďaka ktorým budú mať vyššiu šancu na „počujúci život“. Sluchové postihnutie nemusí pre deti znamenať iný život, než majú ich počujúci rovesníci. V ranom veku však musia dostať odbornú starostlivosť na úrovni dnešných vedeckých a technických vedomostí, tak, ako je tomu v zahraničí.

 

Spoločne sa nám podarilo vyzbierať cieľovú sumu 20 000 €, ktorá bude tvoriť dôležitú časť prostriedkov potrebných na vznik tohto centra. Prispeli k tomu desiatky individuálnych darcov..

Okrem nich sa k pomoci pridali aj firemní darcovia - najvyššou sumou, vyše 6 000 €, prispel Nadačný Fond Telekom, ktorý dlhodobo podporuje komunitu Nepočujúcich a rodiny nepočujúcich detí. Ďalším významným darom vo výške 4 000 €, prispela spoločnosť Datalan.

 

Otvorenie centra je plánované na koniec roka. Už teraz sa však pripravujú nové priestory, nakupujú prístroje a prebieha zaškoľovanie lekárov.

 

To všetko a ešte omnoho viac je možné aj vďaka Vám.
Všetkým darcom zo srdca ďakujeme! Ste naši hrdinovia.

Komentáre (0)

Pridaj komentár