Kreatívny festival Kde bolo tam bolo už túto nedeľu na Magio pláži!

pred 5 rokmi

Kreatívny festival KDE BOLO, TAM BOLO... Divadlo, hudba, tanec, umenie, architektúra, dizajn, móda, kaligrafia, kreslenie, kolážovanie, čítanie rozprávok, živé knihy, hrnčiarstvo, viazanie kvetov, návrh vlastných tenisiek... a POSUNKOVANIE :) čakajú vás kvalitné, jedinečné, krásne workshopy, ktoré zmysluplne zabavia vaše deti i vás.

 

Už túto nedeľu 15.7. od 14:00 - 19:00 vás na Magio Pláži v Bratislave čaká viac ako 12 kreatívnych workshopov. 

 

 

Nájdete tam aj nás a budete mať možnosť hravou formou naučiť sa hovoriť rukami. Prídite so svojimi drobcami, pozvite vašich priateľov, kamarátov zo škôlky či školy aby mohli nielen nahliadnuť do sveta vašich detí s poruchou sluchu ale sa aj zabaviť a mnohému priučiť!

 

 

 

 

 

Program Podujatia  

 
14.00 – 15.00
Čítanie rozprávok
Prečo je dobre byť sám sebou, ohľaduplný, všímavý, vnímavý a ako si pomáhať. „Rozrávky z lavičky“ v podaní Janette Maziniovej Motlovej; príbeh o tom, ako hercovi Romanovi Pomajbovi pribudol do rodiny nový člen i príbeh, prečo chceme žiť v našom meste ohľaduplne a tolerantne v podaní dizajnérky Dany Kleinert.

14.00 -15.00
Postcard Workshop 
Skryté čaro pohľadníc. Pohľadnice inšpirujú nedokončenými motívmi v technike linorytu, Dotvoríme ich technikou frotáže a maľovaním. Priestor dostáva fantázia a dôvtip. Pohľadnicu vytvoríte pre niekoho, koho určite poteší! My ju radi za vás pošleme.
Pawla Šoltisová, Ateliér Amulet
Workshop je vhodný pre deti od 4 do 15 rokov (menšie deti v sprievode rodičov)

14.00 – 17.00
Hrnčiarsky workshop 
Užite si magický moment vzniku umeleckého diela z „hrudky“ hliny. Nevidiaca Sonička ukáže vašim deťom čarovný svet keramiky. 
Sonička Zelisková
Workshop je vhodný pre deti od ca. 5 rokov

14.00 -17.00
Little ART workshop I a II 
Workshop pre malých i veľkých umelcov - maľovanie štetcami i rukou, kreslenie, lepenie, tušovanie, rozpíjanie na papier...
Silvia Krkošková TopART chránená dielňa
Workshop I je vhodný pre deti od 2 do 4 rokov a workshop II od 5 rokov vyššie (menšie deti v sprievode rodičov)

14.00 -17.00
Hravé posunkovanie
Deti sa naučia, aké je to rozprávať rukami a ponoriť sa do sveta síce tichšieho ako je ten náš, ale v mnohom krajšieho. Čaká ich minikurz posunkov, rôzne pexesá, maľovanky a hry, kde sa hravo naučia posunkovať rôzne zvieratá, farby a dokonca detské riekanky. 
Staršie deti a dospelí si môžu zakrútiť kolesom poznania, vytočiť aktivitu a zistiť, aké je to nepočuť, či vedia čítať z pier, naučiť sa zopár posunkov, spoločne zbúrať mýty o svete nepočujúcich či posunkovom jazyku, a budú mať možnosť opýtať sa, čo ich o nepočujúcich vždy zaujímalo, ale nikdy ste sa to neopýtali.
OZ Nepočujúce Dieťa
Workshop je vhodný pre deti od 4 rokov

15.00 -16.00
Workshop Živé Knihy 
Živé Knihy sú ľudia ako my. Mnohé z nich kráčajú životom s určitými prekážkami v spoločnosti. Týto ľudia našli odvahu vám „face to face“ porozprávať svoj príbeh a podeliť sa o svoje pocity. Tým, že ich spoznáte, sa môžeme spoločne zamyslieť a hľadať riešenia, ako začať spolu hovoriť a zastaviť poukazovanie na rozdiely a predsudky medzi nami.
Nezisková organizácia Eduma
Workshop je vhodný pre deti od 2 do 100 rokov

15.00 -16.00
Workshop „Viazanie kvetov“ 
Uviažte si svoju vlastnú kyticu, spomeňte si na svoje detstvo a ukážte jeho voňavé zázraky i svojim deťom. Niet nad kyticu uviazanú s láskou, darovanú srdcom. 
Ateliér PAPAVER
Workshop je vhodný pre deti od 10 rokov

15.00 -17.00
ARCHworkshop 
Príďte a maľujte Most SNP, ktorý spája i rozdeľuje, no zároveň patrí k najvýznamnejším architektonickým dielam minulého storočia na Slovensku. Je to u nás prvý asymetrický lanový most a druhý tohto typu na svete. Bol vyhlásený za stavbu storočia. Je súčasťou Registra modernej architektúry Slovenska, ktorý zahŕňa najhodnotnejšie diela modernej architektúry 20. storočia. Dnes je Most SNP v procese vyhlásenia za pamiatku. 
výtvarníčka Silvia Sekelová 
Workshop je vhodný pre deti od 7 rokov, (menšie deti v sprievode rodičov)

16.00 -17.30
Odvážni Objavitelia
Nakuknite s nami do Tropickej Džungle! Premeňte sa na Odvážnych Objaviteľov, skáčte ako práve gorily, naťahujte sa ako lenivé lemury, odvaľte obrovské kamene či popadané stromy (vaše deti) a zažite spolu s nimi kóóópec rodinnej zábavy! Odvážni Objavitelia
Sú slovenská spoločenská hra plná rodinného válania, gúľania a šantenia. 
Odvážni Objavitelia, Cardbards
Workshop je vhodný pre deti od 2 do 100 rokov

16.00 -18.00
ARTworkshop 
Vytvorte si svoj vlastný komiks, nakreslite hrdinu, ktorý vám pomáha vo vašich snoch prekonávať úskalia alebo namaľujte obraz podľa svojej nálady pod vedením Erika Šilleho a Matúša Maťátka – výtvarných umelcov, ktorých diela inšpirujú nielen Slovákov ale bodujú i v zahraničí. Myslíte si, že je to ľahké! Pridajte sa! 
Výtvarníci Erik Šille a Matúš Maťátko
Workshop je vhodný pre deti od 4 rokov a viac; (pri Matúšovi Maťátkovi od 9 rokov)

16.00 -17.00
Kaligrafický workshop 
Napíš svoje meno, monogram, krátky citát... workshop tvorenia ručným písmom, kde sa spája moderná aj historická kaligrafia.
Pawla Šoltisová, Ateliér Amulet
Workshop je vhodný pre deti od 10 rokov

16.00 -18.00
FASHION workshop 
Výroba krásnych tylových sukienok v spolupáci so študentami C. S. Lewis - Bilingválne gymnázium CS Lewisa
Študenti Bilingválne gymnázium CS Lewisa
Workshop je vhodný pre deti od 5 rokov

16.00 -18.00
TIKOKI workshop 
Navrhnite a nakreslite si svoje originálne bombastické tenisky! Jeden návrh možno vyberieme a vyrobíme. 
Jarka Črepová, TIKOKI
Workshop je vhodný pre deti od 10 rokov

18.00
MUSIC workshop 
Zobuď svoj rytmus! Hudba je nástroj na komunikáciu, spoznávanie sa, toleranciu, búranie hráníc, presudkov, objavovanie... Telo je hudobný nástroj, ktorý sa dá sa vzdelávať v každom veku. Každý človek má rytmus (srdce, dych, chôdza, spánok...). Bubnovanie rozvíja hudobné cítenie a zároveň podporuje komunikáciu, tvorivosť, sebavyjadrenie, sociálne cítenie...
Tono Gúth - Bubnová škola Rytmika
 
 
Ako vyzeral festival Kde bolo tam bolo minulý rok: https://vimeo.com/232948999
 
 
Tešíme sa na vás! :) 

Komentáre (0)

Pridaj komentár