Rodinné centrum pri MŠ Drotárska

pred 8 rokmi

Milí rodičia!

Dovoľte, aby sme Vám touto cestou oznámili založenie rodinného centra pre rodiny s deťmi so stratou sluchu. Sme kolektív zamestnancov na ZŠ s MŠ pre deti a žiakov so sluchovým postihnutím na Drotárskej ceste v Bratislave. Od 7. apríla pre Vás otvárame jednu malú, útulnú triedu materskej školy. Jeden útulný priestor, ktorý bude každý štvrtok od 15:oo do 17:oo otvorený práve pre Vás, pre rodičov detí s poruchou sluchu do 3 rokov.

Nie sme ako Gallaudetová univerzita, nie sme logopedická klinika a nie sme ani centrum špeciálno-pedagogického poradenstva, no z každej z týchto oblastí sa Vám každý štvrtok pokúsime ponúknuť to najlepšie, čo o tom vieme my a s čím pracujeme niekoľko rokov.

Sme si vedomí (a sme za to radi), že v dnešnej dobe je už dostupných množstvo kvalitných informácii, týkajúcich sa situácie, v ktorej ste sa po zistení straty sluchu u Vášho dieťatka, ocitli. Sme si vedomí aj toho, že tu existuje virtuálny priestor, kde môžete o týchto informáciách diskutovať.

Sme si však vedomí aj toho, že žiadna dôsledná inštitucionálna starostlivosť o deti s poruchou sluchu do 3 rokov na Slovensku nefunguje, resp. funguje len minimálne, okrajovo alebo sporadicky. A samozrejme, sme si vedomí i toho, že nie všetci sme ako Ferko Majtán, ktorý si v neprospešnej situácii dokázal poradiť sám a Maťkovi načúvatká nastavil doma na kolene :)

My načúvacie aparáty nastaviť nevieme  (a ani Vám to, podobne ako on, neodporúčame v domácich podmienkach robiť). Vieme Vám ale poradiť niekoľko iných vecí, tak aby ste v tom neboli sami. Dobre poznáme potreby nepočujúceho dieťaťa v ranom veku, poznáme nároky na jeho špeciálno-pedagogickú starostlivosť a poznáme aj metódy individuálnej logopedickej intervencie. Každý štvrtok Vám tak chceme ponúkať priestor, kde by ste mali možnosť spoznať viac z tejto problematiky, spoznať reálne kroky a konkrétne aktivity pre zaistenie čo najlepšieho vývinu Vášho dieťaťa. Najmä Vám však chceme ponúknuť priestor, kde by ste mohli spoznať i ďalšie rodiny a rodičov, ktorí sa ocitli v podobnej situácii ako Vy.

 

Pre viac informácií kliknite na domovskú stránku rodinného centra http://zsidrotarska.sk/rodinne_centrum.php

Ak máte záujem nás navštíviť, prídite sa pozrieť na otvorenie www.facebook.com/events/205654593148421/

 

 

 

Za ZŠI Drotárska

Michal Melikant

Komentáre (0)

Pridaj komentár