Počujko - Môj NEpočujúci kamarát - 24.9 na Partizánskej lúke

pred 7 rokmi


Čo je to zvuk? Ako ho počujeme? A aké to je, keď naše uši nepočujú? Môžeme vnímať hudbu a rozprávať sa? Každý rok sa narodí vyše 200 detí, ktorých ušká nefungujú tak, ako by mali. Poďte s nami na jeden deň počúvať svet novými zmyslami a zistite, koľko krásy sa skrýva v zdanlivom tichu.

 

Na Počujko – Môj NEpočujúci kamarát Vám odhalíme malým aj veľkým tajomstvá sveta ticha. Počujko a Počujka na Vás čakajú v sobotu, 24.9 od 15:00 do 18:00 na Partizánskej lúke (ihrisko pri parkovisku na Železnej studničke).

 

Program v čase 15:00 – 17:00

 

Malí aj veľkí hovoria rukami – vo svete ticha to srší slovami. Dokážu aj vaše ruky rozprávať? Počujko a Počujka, dve šikovné nepočujúce bábky, naučia deti posunkovať a dokonca v posunkoch spievať a rozprávať riekanky. Pre dospelákov je pripravený vlastný lektor, s ktorým si môžu vyskúšať aj pokročilejšie frázy.

 

Vnímame hudbu celým telom – na hudobnom workshope muzikanta Borisa Čellára Vám ukážeme, že hudbu nemusíme vnímať iba ušami. S netradičnými nástrojmi vás Boris naučí hudbu precítiť novými zmyslami a ukáže vám jej skrytý rozmer.

 

Vnímame zvuk očami – zvuk je neviditeľný, ale my sme našli spôsob, ako ho uvidieť na vlastné oči. Sledujte, ako sa pred vami vytvárajú zvukové vlny a experimentujte s ich tvarmi.

 

Malí cirkusanti – umelci z CirKus-Kus deťom ukážu, ako oni sami môžu zvládnuť cirkusantské kúsky, na ktoré sa chodili doteraz iba pozerať.

 

Posunkové pexeso – naučte sa nový jazyk hravou formou. Posunkové pexeso je ideálnou hrou, pri ktorej učenie nebolí.

 

Pantomimické hádanky – uhádnete, čo hovoríme aj keď nepoužijeme slová? Ak áno, vymeníme si role a svojou pantomímou môžete vyskúšať vy nás.

 

Vymaľuj si svojho Počujka a vyrob si nové ušká – v kreatívnych dielničkách si s nami môžete vymaľovať svojho nepočujúceho kamaráta a ukázať tak nepočujúcim deťom, že sú perfektné a na svoje načúvatka môžu byť hrdé. Ba čo viac, nové uška si budete môcť vyrobiť aj vy.

 

Čo to má na ušiach, mami? – videlo už vaše dieťa nepočujúceho a dostali ste túto otázku? Vďaka nášmu Počujkovi budete poznať odpoveď nie len vy, ale aj tie najmenšie deti.

 

Ušiakovská foto-stena – odneste si od nás bláznivý darček. Spravte aj zo seba ušiakov – nasaďte uši, pridajte zábavné doplnky a potom stačí už len povedať „sýr“.

 

Výstava „Nauč sa posunok, aby sme si rozumeli“ – Adela Banášová, Iveta Radičová, Kuly, Juraj Kemka a mnohí ďalší pre vás pripravili neobyčajnú výstavu posunkov, aby sme si s Nepočujúcimi mohli lepšie rozumieť.

 

Predstavenie od 17:15 do 18:00

 

Cirkusové predstavenie – klauni CirKus-Kus deťom ukážu cirkusovú školu, predstavenie, ktorému hravo porozumejú počujúce aj nepočujúce deti.

 

Počujko - Môj NEpočujúci kamarát môžeme realizovať vďaka podpore od Nadácie Slovenskej sporiteľne, dobročinnej účasti Borisa Čellára a jeho úžasných WoodPack-ov, umelcov z CirKus-Kus, našim priateľom z Effeta a TPD Euronics, a dobrovoľníkom z Nepočujúce dieťa. Tešíme sa na vás.

 

 

Nezabudnite nahlásiť svoju účasť na facebookovej stránke eventu,
aby ste sa dozvedeli najnovšie informácie.

Komentáre (0)

Pridaj komentár