Deň nepočujúcich detí na Drotárskej - Ako nám bolo?

pred 5 rokmi
Piatkové doobedie patrilo na ZŠI Drotárska deťom. Nepočujúcim aj počujúcim. Domácim aj návštevníkom. Členky nášho tímu - Lenka a Baška a dobrovoľníčky OZ Nepočujúce Dieťa prišli pomôcť ochotným učiteľkám pri organizovaní zábavných aktivít.

Dievčatá, aké to pre vás bolo?



Lenka pri zabezpečovaní pitného režimu pre dobrovoľníčky obiehala celý areál a mala možnosť obzrieť si všetky aktivity a deti, ktoré si vychutnávali každú z nich. “Deti si toho mohli užiť naozaj veľa. Maľovanie na tvár, kolobežkovanie, nafukovací hrad, skok na trampolíne… Malým detičkám sa najviac páčilo „hľadanie pokladu“. Hľadali mince, veľmi sa tešili, keď sa im podarilo nájsť za plnú hrsť. Staršie deti namotivovalo, keď mali možnosť pre svoju triedu nájsť spinery poukrývané na stromoch.”


Za splnenie všetkých  aktivít ich čakal koláčik, chlebíček, džúsik a balóny. Prišli aj klaunice, spolu s deťmi sa zabávali a rozdávali úsmev a objatia.Podujatie pripravila škola s naším prispením pre svojich žiakov a zároveň bolo otvorené aj deťom zvonku. Kamaráti,  susedia a možno aj budúci žiaci mali možnosť nakuknúť do školy a za školu. Myslíme tým samozrejme školský dvor :)

Našu Bašku prekvapilo a potešilo, že túto možnosť využili aj priatelia komunity z okolia:

“Prišli dve mamičky so svojimi malými počujúcimi deťmi. Jedna z nich mi rozprávala, že učila posunky svoju dcérku odmalička, kvôli lepšej komunikácii ešte pred tým, než začala rozprávať. Prišli sa naučiť nejaké nové posunky a zistiť viac o tejto téme - ako to s deťmi s poruchou sluchu je, čo počujú, koľko ich je... Zaujímali sa o podobné akcie. Hneď som im povedala o našom OZ a najbližších akciách. Maminka povedala, že si nás vyhľadá a radi sa k nám zase pridajú.”



Tešíme sa, keď aj ľudia mimo komunity rodín detí s poruchou sluchu chcú byť súčasťou. Dáva nám to zmysel - sme rôzni, no veríme, že spolu nám je lepšie a dokážeme si byť v mnohom užitoční.


Ďakujeme, že ste v tom s nami až po uši :)


Za podporu podujatia Ďakujeme našim priateľom zo ZŠI Drotárska, Nadácii Tesco, Nadácii Slovenskej sporiteľne, Nadácii Markíza a Bratislavskému samosprávnemu kraju.

 


Vaše OZ Nepočujúce Dieťa

Lenka, Baška a Katka

Komentáre (0)

Pridaj komentár