Ako sme svet počúvali všetkými zmyslami

pred 6 rokmi

Podujatie Počúvaj svet novými zmyslami v podaní OZ Nepočujúce Dieťa dalo malým aj veľkým návštevníkom možnosť dozvedieť sa nové informácie o poruche sluchu a pri tom sa zabaviť, pochutiť si a prispieť v zbierke na pomoc rodinám s deťmi s poruchou sluchu.

 

O svoje dojmy sa s nami podelili návštevníci: “Už zhora sme zazreli farebné hemženie, kopu malých aj veľkých ľudkov. Ako sme s deťmi zostupovali nižšie, čosi nás nútilo spomaliť. Opatrne a na špičkách pristúpiť bližšie a zladiť sa s hemžiacimi. Pretrhla sa nitka každodennosti, milé dobrovoľníčky s farebnými uškami nás vtiahli do čarovného sveta.”

 

Podujatie už tradične otvorili umelci z Musica Medica. Deti do tajov cirkusového umenia zasvätil Cirkus Kus. Na lúke sme pre deti pripravili stanovištia, kde sa zábavnou formou dozvedeli, čo znamená nepočuť a ako sa dá rozprávať rukami. Za body získané z viacerých stanovíšť ich čakala sladká odmena. Dospelí si mohli prezrieť výstavu fotografií s posunkujúcimi slovenskými osobnosťami a naučiť sa základné posunky v dielni pre dospelých. Lekárka Lenka merala sluch a rozdávala dobré rady v profesionálne vybavenom sluchobuse. V tom istom čase, na veľkú radosť divákov, manželia Kemkovci skúšali, aké je to nepočuť.

 

“Decká vyrábali hrkálky, hrali pexeso, počúvali rozprávku o troch prasiatkach. Fakt všetkými zmyslami. Vietor pošteklil líca, oči hltali posunky, ruky lepili nálepky a ústa sa, ako inak, pripravovali na riadnu dávku koláčov. Bolo to milé, smiešne aj dojímavé, vidieť ich ako sa učia dorozumievať rukami. Odhodlaní a sústredení si zažili, ako sa to dá, keď sa chce.”

 

Aj keď to chvíľami vyzeralo, že bude celá akcia "odviata vetrom", nakoniec aj napriek chladnejšiemu počasiu všetko dopadlo na výbornú: v zbierke Restaurant day sa vyzbieralo krásnych 1 085,40 €, deti boli usmiate od ucha k uchu, dospeli návštevníci o niečo múdrejší a všetci, ktorí akciu pripravovali a pomáhali pri jej úspešnej realizácii spokojní, že prispeli k dobrej veci.

 

Krásny deň zakončilo cirkusové predstavenie a koncert zboru Chamber Choir s veľkým srdcom, ktorý zaspieval našu "hymnu", pieseň otca pre syna s poruchou sluchu "Si perfektný".

 

Ďakujeme vám všetkým, ktorí sme sa na tomto neslýchanom mieste stretli. Boli ste perfektní! :-)

 

Pre vás, ktorí ste sa k nám nemohli pridať na Partizánskej lúke, máme pripravený špeciálny darček. Ešte pár dní máte jedinečnú príležitosť prispieť do zbierky cez Dobrú krajinu a získať virtuálny neslýchaný koláčik. Ďakujeme ;-)

Komentáre (0)

Pridaj komentár