Spomienka na predvianočné stretnutia rodín detí s poruchou sluchu

pred 7 rokmi

Sviatky sú za nami a my by sme si chceli pripomenúť naše spoločné chvíle s rodinami detí s poruchou sluchu. Na Vianoce sme sa tešili všetci, no najviac sa tešili deti. A dospelých dokáže práve detská radosť v tomto čase robiť lepšími, vnímavejšími a láskavejšími.

 

Preto si aj my v OZ Nepočujúce dieťa užívame tento predvianočný čas viac ako inokedy, spolu s rodinami s nepočujúcimi deťmi. Oni sa tiež veľmi tešia a ich iskričky v očkách v nás zapaľujú ten plamienok, ktorý nám dodáva silu v práci po celý rok.

No a v tomto roku sa vďaka Nadácii SLSP, dm drogerie markt, skvelým partnerským organizáciám a aktívnym rodičom „iskričkovalo“ na predvianočných stretnutiach rodín s deťmi s poruchou sluchu až na troch miestach Slovenska: v Bratislave, Nitre a Poprade.


Dohromady sa na stretnutiach tešilo na Vianoce až 250 ľudí.

 

Vďaka šikovným rodičom a dobrovoľníkom bolo na všetkých troch miestach veľmi veselo. Nikde nesmeli chýbať Počujkovia, s ktorými sa deti učili posunkovať a ktorých si mohli aj nakresliť a vyfarbiť v predvianočnej nálade.

 

V Nitre sa veľa bubnovalo. Náš partner Effeta Nitra tam pripravil pre rodiny s deťmi s poruchou sluchu predvianočnú bubnovačku. A po poriadnonm rámusení a šantení sa samozrejme všetci šesťdesiati účastníci potešili dobrotám o ktoré sa mohli spoločne podeliť. Balíčky od Mikuláša sem protekčne v predstihu priniesli Počujkovia.

 

V Bratislave si deti pozreli divadielko, povzbudení Počujkami si zaspievali a zaposunkovali Tichú noc, veľa tvorili a nakoniec ku nim prišiel aj svätý Mikuláš. A že mal čo niesť, keď chcel obdarovať všetkých 140 účastníkov...

 

 

V Poprade sa zasa iniciatívy ujala Miška, mamička nepočujúceho chlapca a pripravila so svojimi pomocníkmi predvianočnú náladu, ako má byť. Tu sa totiž tvorivosť detí i dospelých spojila s užitočným a všetkých 50 účastníkov po chvíli zahalili omamné vône medovníčkov a vianočných oblátok. K tomu ako prímes tvorivé dielničky a vianočné koledy - atmosféra hodna pripravovaných Vianoc. Samozrejme ani tu nechýbal svätý Mikuláš so svojou štedrou nádielkou.

 

A tak z týchto krásnych zážitkov čerpáme ešte teraz a budú nás poháňať počas celého nastávajúceho roka. Naša vďaka samozrejme patrí všetkým účastníkom, ktorí dokázali vytvoriť na predvianočných stretnutiach tak čarovnú atmosféru, rodičom a dobrovoľníkom za ich obetavú pomoc, bez ktorej by sa nezaobišlo ani jedno zo stretnutí a v neposlednom rade našim partnerom a sponzorom, ktorí nám pomohli rozžiariť detské očká a zapáliť plamienky v srdciach všetkých, ktorí sa musia nie len raz v roku popasovať s ťažkosťami sveta ticha.

Komentáre (0)

Pridaj komentár