Ako sme na dni Bez limitov učili počujúce deti posunkovať

pred 7 rokmi

Minulú sobotu sa na bratislavskej Magio pláži konalo podujatie „Bez limitov“. Jeho cieľom bolo ukázať ľuďom krásu sveta inakosti a inšpirovať deti aj rodičov k premýšľaniu nad našim postojom k inak obdareným ľuďom.

 

Stretnúť sme tu mohli nevidiacu Soničku, ktorej nikdy nechýba úsmev na tvári a svojimi rukami dokáže vyrábať nádherne veci, Maťa bez rúk, ktorý dokáže zvládať každodenné úlohy bez pomoci ostatných, ale aj nás z OZ Nepočujúce dieťa spolu s Počujkom a Počujkou.

 

Zastavilo sa pri nás množstvo detí a dospelých, ktorých prilákali práve tieto milé plyšové postavičky s načúvatkami a kochleárnymi implantátmi. Keď sa usadili, mohli sa s nimi naučiť prvé posunky, ale aj v posunkoch spievať a rozprávať riekanky. Naši poslucháči boli neúnavní a vyše jeden a pol hodiny sa s nami učili ďalšie a ďalšie posunky.

 

To všetko bolo možné vďaka podpore Nadačného fondu Telekom pri Nadácií Pontis a našim priateľom z Eduma, n.o., ktorí pred nedávnom spustili jedinečný projekt – Živú knižnicu.

 

Správy z podujatia Bez limitov priniesla aj RTVS vo svojich hlavných správach. Nájdete ich v archíve RTVS v čase 36:04. 

 

Počujko a Počujka sa budú s deťmi stretávať aj naďalej, na ďalších akciách. Budú ich učiť, aké je to mať náhradné uška, ako im môžu ich počujúci kamaráti pomôcť pri hre a komunikácií a, samozrejme, budú aj naďalej svetu s nadšením ukazovať čaro posunkov.

 

Sledujte našu stránku a www.facebook.com/nepocujucedieta, aby ste na ďalšej akcií mohli toto všetko zažiť s nami. Tešíme sa na spoločné stretnutie!

Komentáre (1)

Pridaj komentár