Medzinárodný týždeň Nepočujúcich - Čo nás čaká? :)

pred 7 rokmi

Krásne nedeľné ráno priatelia :) 

 

Zajtra nám začína medzinárodný Týžden Nepočujúcich. Je o ľudoch, ktorí rozprávajú rukami a počúvajú očami.

My by sme vás preto radi informovali o pripravovaných akciách. Ak viete o niečom ďaľšom neváhajte nám o tom napísať nižšie do komentáru. 

 

 

V OZ Nepočujúce Dieťa pripravujeme v sobotu,  24.9. od 15:00 - 18:00,  event pre počujúcich aj nepočujúcich, malých aj veľkých kamarátov. smile Na akcii Počujko: Môj NEpočujúci kamarát sa zabavíme spolu všetci a hravou formou priblížime naše dva svety. Nakoľko počasie vyzerá byť vratké, sledujte nás, budeme vás do stredy informovať, či zvolíme vnútorné, alebo vonkajšie priestory wink Všetci ste srdečne vítaní a tešíme sa, že sa budeme môcť spolu lepšie spoznať. zistíme napríklad, ako hovoriť rukami, že hudbu môžeme počuť nielen ušami, ale aj vidieť očami, či cítiť celým telom....

 

                             Pridajte sa k nám a podte s nami v tento deň počúvať svet novými zmyslami! 

 

Tento event realizujeme vďaka podpore Nadácie SLSP v rámci zamestnaneckého grantu, na ktorého spoluúčasť ste nám pomohli sa zozbierať aj mnohí z vás. Ďakujeme vám a Ďakujeme tiež našim ďalším partnerom, vďaka ktorým akciu môžeme realizovať.

Viac informácii nájdete tu: https://www.facebook.com/events/228714330864238/

 

 

V OZ Nepočujúce Dieťa sme sa spolu s perfektným tímom študentov zapojili do medzinárodnej súťaže - Social Impact Award. Postúpili sme, v lete absolvovali 3 mesačný vzdelávací program, na ktorého konci sme vymysleli  spôsob, ako môžeme rodičom nepočujúcich detí pomáhať dlhodobo, udržateľne, v pohodlí ich domov  a to na Slovensku aj v Česku. Pripravujeme pre nich  Klub rodičov a priateľov nepočujúcich detí: Počujko.  Členstvom v klube rodičia získajú prístup k potrebným informáciam a zručnostiam, aby denne, doma vedeli, ako pomáhať svojmu nepočujúcemu dieťatku.

 

 

Pomôcť môžete aj vy nám! Do 28.9. môžete za náš projekt Počujko - HLASOVAŤ na www.socialimpactaward.sk

Za vašu podporu vám ďakujeme! Viac info už čoskoro, alebo osobne 29.9. v Impact Hube Bratislava pri prezentácii projektov. Držte nám palce laughing

 

 

Nadačný fond Telekom pri Nadácii Pontis s našimi priateľmi z Eduma n.o. pripravujú už zajtra nšpiratívny večer - Príbehy Tichého Sveta. Zajtra od 18:00- 20:00 budete môcť v Impact Hube Bratislava spoznať inšpiratívne príbehy zo sveta nepočujúcich. Príbeh mladého Viktora, ktorý nepočuje. Zístíte, ako je možné, že Katka, napriek poruche sluchu, učí španielčínu a prekladá z katalánčiny. Čím si prejde mama, keď sa dozvie, že jej dieťa nepočuje... Vďaka skvelým hosťom, cez ich svet a vnímanie, sa naši priatelia pokúsia zladiť svet počujúcich a nepočujúcich. My tam budeme, neváhajte tiež prísť smile

Viac informácii nájdete na: https://www.facebook.com/events/1752469195022127/

 

Nadačný fond Telekom tiež prináša Telekom Night Run 2016, ktorým tiež podporujú nepočujúcich. Kúpou štartovacieho čísla sa pomáha nepočujúcim bratom. Viac informácii nájdete v linku nižšie. Nezabudli však ani na deti, pre ktoré prichystali Detský večerný beh Rexík 2016. Pre 10 nepočujúcich detí majú k dispozícii voľné lístky. Ak by ste mali záujem, napíšte nám pod tento blog, prepojíme vás wink

Viac informácii je na:  https://www.bratislavamarathon.com/telekom_night_run/telekom_night_run/aktuality/index.html

 

 

Klub nepočujúcich rodičov a ich detí v rámci RC Prešporkovo realizuje Detské správy. Pre počujúce aj nepočujúce deti vo veku 7-16 rokov umožní vyskúšať moderovanie v detských správach v slovenskom posunkovom jazyku, alebo v hovorenom jazyku. Ak máte odvahu moderovať pred kamerou v správach, chcete spoznať nepočujúcich aj počujúcich moderátorov RTVS, vidieť spravodajské štúdio... Neváhajte sa prihlásiť! 

viac informácii nájdete na: https://www.facebook.com/events/670312856465059/

 

Spolok nepočujúcich pedagógov (Snepeda) v RC Prešporkovo realizuje 24.9. 3. Prešporkovský medzinárodný deň nepočujúcich. Na akcii "HOVORIACE RUKY" vás čaká  workshop umeleckých prejavo v posunkovom jazyku, súťaže v jednotlivých vekových kategóriach, tvorivé dielne a detská tombola.

Viac informácii nájdete na www.snepeda.sk alebo na facebooku Spolku nepočujúcich pedagógov.

 

 

Pre obyvateľov Púchova 24.9. realizuje CN Aneps Puchov Medzinárodný deň nepočujúcich.

 

V októbri sa koná Slovenský deň nepočujúcich v Bratislave - organizuje ho Slovenský zväz nepočujúcich v spolupráci s Bratislavským spolkom nepočujúcich.

 

Všetky informácie o pripravovaných akciách  nájdete na www.nepocujuci.sk 

 

Tešíme sa na vás

 

 

 

 

 

 

Komentáre (0)

Pridaj komentár